fbpx

Onze de rol van apothekers en apotheekonderwijs op het punt- … Uitspraken

Hypertensie, astma, HIV), stoppen met sigaretten, 15,16 alcohol, tabak en ander drugsgebruik vermijden, gezinsplanning, 17 medicatietekens en aandoeningen (dyslipidemie) (dyslipidemie). 7,15 Verpleegkundigen voor de volksgezondheid, artsen, artsen, verpleegkundige professionals, tandheelkundige professionals, voedingsdeskundigen en andere gezondheidswerkers vereisen verschillende graden van begrip gerelateerd aan drugstherapie. Apothekers leren tegenwoordig actief artsassistenten, verpleegkundigen en artsen talloze methoden voor het voorschrijven van medicijnen en problemen in verband met de procedure voor het gebruik van drugsgebruik.

Deze illustreren manieren waarop apothekers kunnen toevoegen aan de verbetering van kennis binnen het volksgezondheidssysteem. 19,20 scholen voor volksgezondheid hebben de kans om hun studenten bloot te stellen aan de bijdrage die apothekers leveren aan de volksgezondheid en de opleiding van werknemers in de volksgezondheid. Er is een groeiende vereiste voor dubbel opgeleide experts in de apotheek en de volksgezondheid.

Een paar cursussen zijn uitsluitend gewijd aan de volksgezondheid in de apotheek, en in wezen bestaan ​​er geen schoolboeken om de rol van drogisterijen in de volksgezondheid te benadrukken. Er is een behoefte aan apotheekscholen om cursussen voor de volksgezondheid en farmacoepidemiologie te integreren in hun curriculum en apothekers op te leiden als professionals in de volksgezondheid. 23,24 In 2004 erkende de American Association of Colleges of Drug Store (AACP) de cruciale rol die apothekers kunnen spelen in de volksgezondheid door te bestaan ​​uit bevolkingsgebaseerde zorg in het Centre for Quality in Drug Store Education (CAPE) Educatieve resultaten.

Het beroep van drogisterij heeft eigenlijk een vergelijkbare metamorfose ondergaan: van een Betaalbare gezondheidszorg concentratie op medicatie die een concentraat geeft op veilig en effectief medicijngebruik om optimale patiëntresultaten te bereiken. Naarmate patiënten het continuüm van zorg doorlopen, hebben apothekers voldoende gelegenheid om op populatie gebaseerde zorg te leveren. Onderzoeksstudies hebben aangetoond dat apothekers met meer gedetailleerde verantwoordelijkheden de algehele kosten en verbeterde kwaliteit van de zorgresultaten hebben verlaagd die zijn verkregen door gezondheidszorgsystemen, met name geassocieerd met chronische aandoeningen.

De impact van apothekers op de veiligheid van de patiënt voor dummies

Op microniveau kunnen volksgezondheidsactiviteiten een van de tal van taken zijn bij de verantwoordelijkheden van een apotheker. Een buurtapotheker die bijvoorbeeld met gemeenschapsgroepen spreekt over middelenmisbruik en een hoge bloeddrukvertaling in zijn of haar apotheek biedt, biedt openbare gezondheidsdiensten op microniveau, terwijl een apotheker die de beheerder van het medicijnprogramma is van een Medicaid -programma van de staat is Diensten leveren op macroniveau.

Omgekeerd, wanneer een apotheker op macroniveau werkt in de capaciteit van gezondheidsplanning, onderzoek en administratie, wordt zijn/haar identiteit als apotheker vaak bedreigd. Talrijke apothekers hebben zichzelf daadwerkelijk beweerd en een merkbare functionele capaciteit in de volksgezondheid ontwikkeld. Over het algemeen zijn apothekers een onderbenutte bron van feitelijke en anekdotische gezondheidsgegevens die gezondheidsplanners kunnen helpen bij het voldoen aan de vereisten van de gemeenschap.

De mogelijkheid om actie op de volksgezondheid te inspireren is vooral moeilijk binnen de grenzen van het conventionele fee-for-productsysteem. In veel omstandigheden zijn apothekers niet goedgemaakt voor gezondheidspromo of ziekteverwijking en managementactiviteiten. Ze zijn eerder geneigd om deze activiteiten te beteugelen en profiteren ten volle van de verantwoordelijkheden om medicijnen te geven waarvoor ze kunnen worden betaald.

De opname van preventieve benaderingen kan op institutioneel niveau gunstige fiscale gevolgen hebben. De apotheker in het senior management kan de technieken voor de volksgezondheid sterk promoten en omarmen. Het macroniveau van de volksgezondheid is vaak verwaarloosd op het gebied van drogisterij bij het blootstellen van studenten en vroege experts aan de volksgezondheid.

Verbetering van de kwaliteit van de gezondheidszorg: de rol van apothekers – een overzicht

Dit gebrek aan apothekers geassocieerd met volksgezondheidsactiviteiten op macroniveau suggereert ook dat er redelijk een paar apothekers beschikbaar zijn om als een goed voorbeeld te handelen dat institutionele veranderingen aanbrengt. Apothekers die specifieke verplichtingen op het gebied van management voor gezondheidssystemen hebben, hebben vaak kernrechten die verband kunnen houden met inspanningen voor de volksgezondheid.